Sponsored by EquiFirst
#Krachtvoer #Supplementen & Extra's

Goede start voor het veulen

Nog even en dan breekt het veulenseizoen weer aan. Voor een optimale conditie van je fokmerrie en een goede start voor het veulen, ontwikkelde EquiFirst de uitgekiende ‘Breeding’ lijn. Dit assortiment bestaat uit meerdere producten voor drachtige en zogende merries, veulens en opgroeiende paarden.

Voor drachtige merries is het van groot belang dat op tijd een speciale merriebrok wordt gevoerd. “De laatste 3 maanden van de dracht gaat het veulen zich echt ontwikkelen en dan zijn extra voedingsstoffen nodig”, vertelt voedingsdeskundige Mieke Vork. Ze is werkzaam als key account manager en technisch productmanager paard bij EquiFirst. De merriebrok ‘Breeding Cube’ bevat het OS-complex, een speciaal ontwikkeld mengsel van koper, zink en mangaan. “Het is belangrijk om het veulen een goede start te geven en door het OS-complex kunnen gewrichten, kraakbeen, pezen en het skelet zich optimaal ontwikkelen.” Voor het beste effect van het OS-complex adviseert Mieke om deze merriebrok in de laatste 3 maanden van de dracht te voeren.

Het veulen

Zodra het veulen ongeveer 3 weken oud is, kan hij zelf een brokje eten. De ‘Starting Cube’ is ontwikkeld voor veulens tot een leeftijd van 1 jaar oud en afgestemd op een voorspoedige groei van het veulen. “In de speenperiode zie je de meeste veulens een beetje terugvallen. Het is fijn als ze dan al een brok kennen en de voedingsstoffen goed opnemen. Daarmee kan je terugval voorkomen en het speenproces zo makkelijk mogelijk laten verlopen.”

Gelijkmatige groei

Voor paarden in de leeftijd van 1 tot 3 jaar is er de ‘Growing Cube’. Deze brok zorgt voor een optimale uitharding van het skelet en ondersteunt de verzorging van pezen en gewrichten. “Het is van belang om te voorkomen dat de groei te hard gaat. De Growing Cube, waaraan ook het OS-complex is toegevoegd, zorgt dat het jonge paard heel gelijkmatig opgroeit en de harde en weke delen zich ongestoord kunnen ontwikkelen.”

Breeding Mix

Naast de brokken heeft EquiFirst ook een muesli in de ‘Breeding line’. Deze muesli ‘Breeding Mix’ is bedoeld voor drachtige en lacterende merries en voor veulens tot 3 jaar. De kwaliteit van de gebruikte eiwitten en vetzuren maakt een optimale ontwikkeling en groei mogelijk.

Paradepaardje

Naast de uitgebalanceerde Breeding lijn heeft Equifirst nog een paradepaardje in haar assortiment. Dat is Linamix, een geëxtrudeerd (onder druk bereid) supplement met lijnzaad, cichorei, trage suikers en granen. “Het meeste paardenvoer wordt geperst maar als je dat met lijnzaad doet, wordt de olie eruit geperst”, legt Mieke uit. “Het voeren van lijnzaadolie zorgt altijd voor een kliederbende in de voerbak en daar hebben we met Linamix nu een droge korrel voor. Deze ‘Top-Feeding’ heeft een hoog Omega 3-gehalte, stimuleert de darmflora en het algehele gestel. Je ziet de paarden er van opknappen en ze gaan er super mooi uitzien.”

Zeker geen nieuwkomer

EquiFirst is afgelopen voorjaar geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Maar dit paardenvoerder is zeker geen nieuwkomer. Het van origine Belgische merk was al jaren een vaste waarde in verschillende Europese landen. Per 1 mei 2018 heeft Arie Blok Diervoeding besloten de krachten te bundelen en haar paardenvoermerken HippoStar en Besterly volledig te laten opgaan in het merk EquiFirst.

Uitgebreid assortiment

De ‘oude vertrouwde’ producten van HippoStar en Besterly maken, weliswaar onder een nieuwe naam, nog steeds deel uit van het aanbod van EquiFirst. Het uitgebreide assortiment bestaat uit 36 producten, verdeeld over 7 productlijnen: Onderhoud, Sport & Recreatie, Topsport, Fokkerij, Specialiteiten, Supplementen en Snoepjes.
Voor vragen kan je het contactformulier op de website invullen en daarnaast ook terecht bij het uitgebreide dealernetwerk

Weet wat je paard eet. Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte! Nu abonneren